Glaskunst in het Douanehuisje

Glaskunst in het Douanehuisje

Hans en Manja Korving exposeren in oktober met hun glaskunst in het Douanehuisje in Maassluis. De kunstenaars, aangesloten bij de Maassluise Kunstenaars, maken objecten van glas dat in de oven op hoge temperaturen wordt samengesmolten en gevormd.

Hans en Manja hebben plezier in het ontwerpen en maken van voorwerpen van glas. Denk hierbij aan panelen, schalen, kommetjes en sierstukken. Daarbij maken zij gebruik van platen van speciaal glas dat in talloze kleuren verkrijgbaar is. Door dit glas in de gewenste vormen te snijden, wordt een compositie gemaakt die daarna in een glasoven op hoge temperatuur wordt samengesmolten. Deze techniek staat bekend onder de naam ‘glasfusen’.

Hans geeft bovendien workshops ‘glasfusen’ en ‘pâte de verre’. Bij deze laatste techniek wordt fijngestampt glas aangebracht in een model van gips waarna het in de oven samengesmolten wordt. Op de website van Hans en Manja, www.glasdingen.nl, staan veel voorbeelden van beide technieken.

Openingstijden

De expositie van Hans en Manja Korving is van zaterdag 2 oktober tot en met zondag 31 oktober gratis te bezoeken op elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of douanehuisje@crmmaassluis.nl.

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl