Henk Fortuins ‘Verloren Pracht’ in het Douanehuisje

Henk Fortuins ‘Verloren Pracht’ in het Douanehuisje

In de maand oktober is het werk van Henk Fortuin te zien in het Douanehuisje in Maassluis. De Stichting Henk Fortuin heeft voor deze expositie schilderijen uitgezocht, die de Maassluise schilder maakte in de periode 1935-1965, van de destijds onbeschoeide oevers tussen Vlaardingen en Maassluis.

In de volksmond heette het gebied, waar de elementen nog vrij spel hadden, de ‘Maaskant’. Henk Fortuin (1916-2007) noemde het zelf ‘Verloren Pracht’. De Maassluise schilder heeft veel schilderijen en tekeningen nagelaten. Hij schilderde onder andere landschappen en stadsgezichten. Zijn woonplaats Maassluis en de omliggende gebieden waren vaak het onderwerp voor zijn schilderkunst.

Openingstijden

De expositie van Stichting Henk Fortuin is van vrijdag 30 september tot en met zondag 30 oktober gratis te bezoeken op elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. Meer informatie over Henk Fortuin is te vinden op www.henkfortuin.nl.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of douanehuisje@crmmaassluis.nl.

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl