Jennifer Poot: Nieuw bij CRM

Jennifer Poot: Nieuw bij CRM

Nieuw lid Culturele Raad Maassluis zet zich in voor de jeugd

Jennifer Poot, gehuwd en drie jonge kinderen, is enige maanden geleden toegetreden tot de Culturele Raad Maassluis. Ondanks een druk leven kwam ze de raad versterken en de gemiddelde leeftijd doen dalen.

Jennifer heeft de HBO-studie Management, Economie en Recht afgerond, gevolgd door de opleiding Master Controlling.
Gedurende langere tijd is zij werkzaam geweest als Business Controller bij de Rabobank Westland, maar is nu op zoek naar een nieuwe baan buiten de financiële wereld.

In haar schaarse vrije tijd, de kinderen van 5, 3 en 1 vergen veel aandacht, houdt ze ervan een misdaadroman, bijvoorbeeld van Elizabeth George, te lezen. Met zo’n thriller, zich afspelend in Engeland, kan zij zich even losmaken van de dagelijkse werkelijkheid.
Daarnaast doet ze veel aan sport. Tegenwoordig is dat vooral hardlopen en in de sportschool. In het verleden waren daar ook vechtsporten als thaiboksen en karate en windsurfen en zwemmen bij. De gezinssituatie maakt het echter lastig om tijd vrij te maken op vaste momenten.

Zoals te verwachten heeft cultuur haar bijzondere aandacht. Theaterbezoek hoort daar in de eerste plaats bij maar dan vooral gecombineerd met uiteten.
Ook haar kinderen probeert ze de liefde voor cultuur bij te brengen. Onlangs bezocht ze met de twee kleuters van 3 en 5 jaar het Kinderboekenmuseum. En Jennifer weet nu ook dat van zo’n goed ingericht museum iets bij de kinderen blijft hangen De jongste van de twee zei haar enige tijd na het museumbezoek: ‘Als Laura (van 1 jaar) oud genoeg is, kunnen we er nog een keer heengaan.’
Daarnaast neemt Jennifer de kinderen ook mee naar het theater. En binnenkort mag de oudste mee naar een kindervoorstelling van het Zwanenmeer.

Jennifer is dan ook vooral geïnteresseerd in cultuur voor jeugd en kinderen. Daartoe zit ze ook in de CRM, maar dat was nadat ze lid was geworden van het gastenpanel van Theater Koningshof.
In beide instanties wil ze zich inzetten voor cultuur voor jonge mensen. Mede omdat ze zich erover verwondert dat ze de groep van 30- en 40-jarigen niet vaak in het theater in Maassluis tegenkomt.
Ze ziet ze wel in het theater in Naaldwijk: ‘Waarom dan niet in Maassluis? Ik kan me niet voorstellen dat het aan de programmering ligt.’
Wel is ze ervan overtuigd dat een dergelijke doelgroep vooral via de sociale media kan worden bereikt.

De CRM is nog steeds op zoek naar nieuwe, jonge, leden. Als u denkt dat het iets voor u is, neem dan contact op met voorzitter, Marcel van Raaij, telefoon 010-5915385 of stuur een e-mail naar info@crmmassluis.nl.

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl