Nominaties Culturele Prijzen

Nominaties Culturele Prijzen

In 1988 is het begonnen. Toen werd op initiatief van de Culturele Raad Maassluis, in samenwerking met de gemeente Maassluis, voor de eerste keer de prestigieuze Culturele Prijs Maassluis uitgereikt. Inmiddels is deze prijs, bestaande uit een oorkonde met onderbouwing en een beeldje van Ans van der Wiel, al aan meer dan vijftig personen en instellingen uitgereikt.
Sinds 2016 is er ook een prijs voor jongeren t/m 26 jaar. Deze werd voor de eerste maal uitgereikt aan Bas Booister. De CJPM bestaat uit een oorkonde met motivatie en een geldbedrag van € 300. Dit bedrag is bedoeld om het talent een ruggensteuntje te geven om zich verder te bekwamen.

In de loop der jaren is het voorgekomen dat de prijs niet kon worden uitgereikt bij gebrek aan genomineerden. Dat is jammer en ook niet nodig. Destijds werd door Marian Groen tijdens een Cultureel Café de aanwezigen een spiegel voorgehouden waarbij ze constateerde dat er in Maassluis veel borrelt op cultureel gebied: ‘Jullie hebben alles in huis!’ Daarom voor dit jaar opnieuw een oproep om gegadigden te melden bij de Culturele Raad Maassluis. Het zou zonde zijn deze kans te laten lopen.
Ook voor de CJPM is de CRM op zoek naar gegadigden.

De CRM nodigt iedereen graag uit namen van kandidaten, personen en/of instellingen, voor zowel de CPM als de CJPM gemotiveerd door te geven. Zet iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor kunst en/of cultuur in Maassluis in het zonnetje. Een en ander kan gezonden worden aan info@crmmaassluis.nl.

Op de website van de CRM is nadere informatie, waaronder de geldende criteria, te vinden.

 

Foto: Karel Zwaard ontvangt de CPM uit handen van burgemeester Edo Haan.

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online