Orgelconcert Immanuëlkerk

Orgelconcert Immanuëlkerk

Orgelconcert Jan van Westenbrugge op 16 maart 2018

De Orgelcommissie van de Immanuëlkerk organiseert een veelbelovend orgelconcert door Jan van Westenbrugge dat in het teken staat van zijn gouden jubileum als organist.

Jan van Westenbrugge (1948) werd kerkorganist in 1967 in Rozenburg Z.H., daarna in Maasdijk en tenslotte (vanaf 1974) in Wateringen.
In de loop der jaren heeft hij orgelconcerten gegeven in heel Nederland en over de landsgrenzen.
Sinds tien jaar zwaait Jan in Wateringen ook de dirigeerstok voor een christelijk gemengd koor “Cantilene”. Voor dit koor schrijft Jan de meeste liedbewerkingen zelf.
Bij zijn 25-jarig organistenjubileum in 1992 werd hij, vanwege zijn verdienste voor de Franse orgelmuziek, onderscheiden met de bronzen medaille van de Société Académique d’Éducation “Arts, Sciences et Lettres”.
Op 11 november 2017 gaf hij ter gelegenheid van zijn gouden jubileum als organist een jubileumconcert in de Hervormde kerk van Wateringen.

Het orgelconcert in de Immanuëlkerk bestaat uit werken van Jan Bonefaas, Bach, J.L. Krebs, B. Galuppi, Mendelssohn, Mozart, Piutti, Guilmant en een eigen improvisatie op bekende liederen.

Het orgelconcert begint om 20.00 uur. Entree € 8,00 inclusief koffie of thee.
Immanuëlkerk, Lange Boonestraat 5, Maassluis
Verdere informatie:  http://www.pknmaassluis.nl/immanuelkerk/orgelcommissie/actueel

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online