Bikkel Artist kunstenaar van de maand

Bikkel Artist kunstenaar van de maand

bij de Kunstuitleen Maassluis

De Kunstuitleen Maassluis zet regelmatig een kunstenaar in de schijnwerpers. Deze keer is dat de Vlaardingse kunstenaar Bikkel Artist. Van 6 april t/m 24 mei zal een aantal van haar werken te zien zijn in de Kunstuitleen. Na afloop zijn de werken beschikbaar om te worden uitgeleend of te worden verkocht.

Bikkel  zal exposeren met een serie schilderijen, waarop door haarzelf gemaakte  glasobjecten te zien zijn. Zoals Bikkel  zelf zegt: “Ik wil stillevens maken en vind het een uitdaging om ’’fijn” te schilderen maar dan niet het klassieke tafereel van fruit op een schaal. Spelen met verschillende technieken, zoals achtergrond mat, glasplaat met acryl en de glanzende glasobjecten met olieverf geschilderd. Zo worden mijn  glasobjecten op een andere manier vereeuwigd. Het is een uitdaging om mijn 3-d werk in 2-d weer te geven. Water is een belangrijk element en het transparante glas verwijst naar water”.

Van Bikkel zijn in de jaren 90 al 4 aquarellen in de Kunstuitleen opgenomen. Zij heeft ze gemaakt als herinnering aan Maassluis, toen zij naar Vlaardingen verhuisde. Bikkel is geen onbekende in Maassluis. Zij was docente culturele en kunstzinnige vormgeving op het Lentiz Revius College. Zij is een veelzijdig beeldend kunstenaar en actief in verschillende internationale organisaties op het gebied van kunst en cultuur. Bikkel heeft meegewerkt aan vele internationale tentoonstellingen en zij heeft diverse prijzen gewonnen. Haar werken zijn te zien in verschillende musea en in private collecties.

De schilderijenserie van de glasobjecten, die in de Kunstuitleen te zien zijn, worden later dit jaar tentoongesteld in het Douanehuisje in Maassluis,  in combinatie met de glasobjecten.

Op vrijdagavond 6 april om 19.30 uur zal de tentoonstelling van Bikkel Artist worden geopend

Bent u benieuwd naar haar werken? U bent van harte welkom in de Kunstuitleen Maassluis.

De Kunstuitleen Maassluis is gevestigd in de Bibliotheek Maassluis Uiverlaan 18, 3145 XN Maassluis.

Zie ook onze website: www.kunstuitleenmaassluis.nl

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online