Top wij spreken dezelfde taal

Top wij spreken dezelfde taal

Maandagmiddag hebben Stroomopwaarts, Stichting Lezen & Schrijven en de Bibliotheken Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het samenwerkingsverband “Top wij spreken dezelfde taal” ondertekend. Maassluis, Schiedam en Vlaardingen hebben hiermee een uniek project in handen waar van Den Haag tot aan Groningen belangstelling voor is.

Zo worden in het project  werknemers van Stroomopwaarts gekoppeld aan Vluchtelingen. Zij aan  zij  werken ze in de fabriek en al doende leert de vluchteling de Nederlandse taal. Je ziet vriendschappen ontstaan, werknemers zelfverzekerder worden,  je hoort mensen met sprongen vooruit gaan en vooroordelen over elkaar worden getackeld.

Daarnaast wordt bij elke uitkeringsgerechtigde een taaltoets afgenomen. Mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken gaan in eerste instantie naar een taalklas in de Bibliotheek. Hier wordt samen  met een docent, de consulent van Stroomopwaarts  en het Taalhuis gekeken naar een passend traject voor de cursist.

De 5 organisaties zijn trots op het al bereikte resultaat en willen graag verder in 2019. In de samenwerkingsovereenkomst zijn de plannen  voor de toekomst vastgelegd.

Op de foto van links naar Rechts;  Wouter van Heiningen (Bibliotheek Maassluis)  Ester van der Wiel (Stichting Lezen & Schrijven) Desiree Curfs (Stroomopwaarts) en Theo Schilthuizen (Bibliotheek Schiedam)

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online