Water Works

Muziek tussen Maas en Sluis

Op zaterdag 13 oktober start het nieuwe seizoen van de concertserie Muziek tussen Maas en Sluis. Het Syrène Saxofoonkwartet, bestaande uit louter vrouwelijke blazers, verzorgt om 20:00 uur het eerste optreden in de Groote Kerk te Maassluis met het programma Water Works.
De vier jonge vrouwen hebben zich vernoemd naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee, de zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokten. En om dat ‘verlokken’ gaat het ook nu weer, zij het met de muziek van klassieke saxofoons.

Omdat ze zich het meest thuis voelen in en op het water, duiken de dames wederom het diepe in en komen boven met een ode aan een van hun meest geliefde componisten, Georg Friedrich Händel. Ze brengen daarmee een geheel nieuwe benadering van zijn befaamde werk Water Music ten tonele. Het 300 jaar oude werk van Händel wordt namelijk verweven met een moderne choreografie van Rianne Keyzer, uitgevoerd op moderne instrumenten en afgewisseld met improvisaties op soundscapes van Celia Swart. Hierbij zullen vier dansers een extra dimensie aan de muziek toevoegen. 

Syrène Saxofoonkwartet
Femke IJlstra, sopraansaxofoon
Femke Steketee, altsaxofoon
Annelies Vrieswijk, tenorsaxofoon
Aukelien Kleinpenning, baritonsaxofoon
Vier dansers

Choreografie: Rianne Keyzer 

Programma

  • Georg Friedrich Händel: Uit Water Music: Suites nr.1, 2 en 3
  • Celia Swart: Underwater (drie soundscapes met improvisaties voor tenor-, bariton-, sopraan- en altsaxofoon)

Locatie: Groote Kerk Maassluis
Datum: zaterdag 13 oktober 2018
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 20,00 (jongeren t/m 18 jaar gratis)

 

Voor meer informatie en kaartverkoop:
www.muziekmaassluis.nl
info@muziekmaassluis.nl
0182-614407

 

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online