Mini-tentoonstelling Jong Talent

Mini-tentoonstelling Jong Talent

Tot 22 februari heeft de Kunstuitleen Maassluis een bijzondere mini-tentoonstelling.

Een poosje geleden kwam de 14-jarige Midas Hussein  langs in de Kunstuitleen Maassluis.  Zij schildert ook en ze vroeg spontaan of zij eens mocht exposeren. Dat mocht.

Midas komt uit Syrie  en zij woont al 4 jaar in Nederland. Zij is zoals gezegd, 14 jaar oud, en zit op het VWO  van het Revius College in Maassluis. Ongeveer 2 jaar geleden is zij begonnen met schilderen.
In eerste instantie zocht zij naar inspiratie door te kijken naar andere kunstwerken. Meestal waren dat werken van onbekende kunstenaars. Maar zij keek ook naar werken van bekende kunstenaars en probeerde hun  technieken  na te doen. Dat laatste was heel moeilijk en lukte zelden. Daarom schildert ze geen bekende werken meer na.
Nu Googlet ze naar foto’s van een leuk onderwerp en schildert dat na.  Haar werken hebben dan ook mooie titels bijv. Cherry Blossom in the Moonlight en The Way to Be Free.

Ze gebruikt heel vaak Galaxy Colours in haar schilderijen omdat ze daar vrolijk van wordt.

Afgelopen vrijdag hebben we zes van haar werken opgehangen in de Kunstuitleen Maassluis.  Kom langs en neem een kijkje op deze mini-tentoonstelling van Midas Hussein. Haar werken zijn  voor een kleine prijs ook te koop.

De Kunstuitleen  Maassluis  is gevestigd in de Bibliotheek Maassluis, Uiverlaan 18, 3145 XN Maassluis. Openingstijden: ma t/m vrij van 14.00-17.00 uur. Za 10.30 – 13.00 uur

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online