Theater Koningshof op de rit

Theater Koningshof op de rit

Theater Koningshof wil ‘Bruisend Huis van Maassluis’ zijn en blijven

Theater Koningshof draait nog volop in het seizoen 2018/2019 maar kijkt nu wel al terug op een succesvol 2018. Wim Staessens (directeur) is tevreden. ‘De bezettingsgraad van de voorstellingen stijgt gestaag. Er is een percentuele stijging te zien van het aantal bezoekers van de professionele voorstellingen. Ook het aantal bezoekers aan Cinema Koningshof stijgt. Hoewel dit nog wel wisselt per film. De speciale ‘Ladies Only’ filmavonden lopen als een trein, dus daar zijn wij heel blij mee. Sinds kort zijn we ook gestart met Cinema Classics op de vrijdagochtend. Cinema Koningshof geeft een extra dimensie aan ons programma.’

Theater Koningshof timmert een poosje keihard aan de weg met een ultiem theater- en filmaanbod voor de Maassluizers en ver daarbuiten. Tevens huisvest Theater Koningshof diverse culturele instanties waaronder het Jeugdtheaterhuis Maassluis, Muziek@Maassluis, Dance Company M’joy. Bovendien biedt het theater 11 multifunctionele zalen voor verschillende evenementen en doeleinden.

Cultuurprojecten

‘In het kader van co-creatie draagt Theater Koningshof substantieel bij aan cultuurprojecten, sociale projecten of workshops. Zo zijn er samenwerkingsverbanden met verschillende organisaties in Maassluis als STOED, Vluchtelingenwerk, Welzijn E25, Stichting Present en Stichting Vier het Leven. Project 7 is een goed voorbeeld van een project voor en door Maassluizers. In samenwerking met muziek@maassluis, Dance Company M’Joy, Ellen van den Berg, Anja Smit hebben wij een project opgestart waaraan zo’n 90 deelnemers meedoen. Van 22 maart a.s. tot en met 24 maart wordt het project opgevoerd in Theater Koningshof. Een voorbeeld van een samenwerking die tot een mooi resultaat leidt. Naast het stijgende bezoekersaantal voor de professionele voorstellingen, merken we dat de interesse naar de zaalverhuur van De Uiver (de grote zaal) en de kleinere zalen aantrekt.’

Uitdagingen

Op dit moment bereidt Wim met zijn collega’s het theaterprogramma 19/20 voor. Wim: ‘Wij denken weer een mooi programma aan te kunnen bieden, gericht op de vraag vanuit het publiek. 18 April a.s. gaat het nieuwe theaterprogramma online en komt de nieuwe brochure uit voor het nieuwe seizoen.

Natuurlijk zijn er nog genoeg uitdagingen te gaan. Wij willen graag de doelgroep met migratieachtergrond bereiken met ons programma of projecten. Afgelopen seizoen zijn wij bijvoorbeeld gestart met het programma ‘Zing Nederlands met me’. De opkomst van deze doelgroep is dan toch lager dan ik had gehoopt. Daar zijn we nog zoekende in. Het is ook een kwestie van dingen doen en soms afwachten wat de respons is en hieruit lering trekken. Wij willen de stijgende lijn natuurlijk doortrekken en werken daar met het team keihard aan. Het is fijn om te zien dat die inzet loont en bezoekers ons steeds vaker weten te vinden. Wij willen graag het ‘Bruisend Huis van Maassluis’ zijn en blijven voor iedereen.

 

 

 

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online