Leids Cabaret Festival

Leids Cabaret Festival

Finalistentour 2019, Theater Koningshof
Donderdag 25 april a.s., 20.15 uur

Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen, stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. Dit jaar staan Jasper van der Veen, Senne Guns en Gavin Reijnders in de finaletour.

De juryrapporten over de drie finalisten waar niet meer dan lovend. Zo zei de jury over Jasper: “Hij staat boven zijn materiaal; zijn show is geen keurslijf. Hij voelt zich vrij genoeg om te spelen met het rijke materiaal dat hij heeft.”

Over Senne Guns: “Senne is een echte verhalenverteller. Hij neemt het publiek vanaf minuut één mee in zijn droogkomisch universum waarin hij in de huid van Wolfgang Amadeus Mozart kruipt.”

En over Gavin vertelden ze: “Daar waar vooral heteromannen met elkaar strijden op de apenrots vindt de jury het verfrissend om een zo openlijk pleidooi voor homoseksualiteit te horen. We verwelkomen Gavin graag als jongste aapje in tuinbroek op die rots. #NoHomoBroManHug.”

Sinds 1978 is het BNNVARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2019 het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. Op donderdag 25 april a.s. doet de Finalistentour Theater Koningshof aan.

Tickets & info: www.theaterkoningshof.nl.

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online