Bewonersproject WELKOM/THUIS

Bewonersproject WELKOM/THUIS

vormt herinneringen uit Sluispolder-West om tot kunst voor de wijk

Op 23 maart vond in Maassluis Sluispolder-West de aftrap plaats van het bewonersproject WELKOM/THUIS. Een community art project waarin bewoners wordt gevraagd hun herinneringen en verhalen over deze wijk te delen. Hieruit volgt een serie van zes workshops (de eerste op zaterdag 6 april) die resulteren in een gemeenschappelijk kunstwerk voor de wijk.

WELKOM/THUIS is een project voor bewoners in Sluispolder-West in Maassluis met diverse workshops en een bewonersexpositie. Bewoners die er al lang wonen en nieuwe bewoners worden uitgenodigd hun verhaal over het leven in de wijk, hun herinneringen en toekomstbeelden, te delen met elkaar. Deze vinden we later terug in de wijk in de vorm van kunst, gedichten en een tentoonstelling. Het project, in opdracht van gemeente Maassluis, wordt gerealiseerd door Stichting Mooi Werk.

Om de verhalen en herinneringen verder uit te werken volgt vanaf 6 april 2019 een serie workshops en activiteiten om elkaar te ontmoeten en om een mooi kunstwerk te maken voor de wijk. Op het programma staan poëzieworkshops onder leiding van stadsdichter Jelle Ravestein en Derek Otte, een keramiekworkshop om vogelbassins te maken voor de wijk, een letterworkshop en een woordenwandeling. De eerste workshop ‘Verhaal Halen’ o.l.v. kunstenaar Ida van der Lee start op zaterdag 6 april om 13.00 uur in Buurtcentrum de Hooftzaak.

Ben je nieuwsgierig naar je buren? Welke plekken in Sluispolder-West zijn bijzonder en waarom? Hoe zag de wijk eruit en hoe tref je de wijk nu aan? Deel dan je verhaal tijdens een van de activiteiten! Zo wordt jouw herinnering of toekomstbeeld onderdeel van mooie kunstwerken bij jou in de wijk.

Geef je op via caty@stichtingmooiwerk.nl o.v.v. workshop en datum. Deelname is gratis. Bekijk alle informatie over het project op www.stichtingmooiwerk.nl/project/sluispolder-west. Volg ook de facebookpagina van WELKOM/THUIS om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online