World Art Games Nederland

World Art Games Nederland

Museum Maassluis pakt het estafettestokje op.

Museum Maassluis geeft Nederlandse en Caribische kunstenaars de gelegenheid om met de World Art Games Nederland te exposeren! Meer dan 20 deelnemende kunstenaars hebben kunstwerken gemaakt speciaal voor deze tentoonstelling. Zij hebben hiervoor Maassluis als onderwerp genomen waardoor er diverse kunstwerken een maritiem onderwerp hebben of een relatie met water. Denk aan de sleepvaart, de haven, de sluizen, visserij en de zee! De werken zijn in veel verschillende kunstdisciplines vervaardigd, schilderen, beeldhouwen, fotografie , textielkunst, glaskunst, papierkunst, literatuur, muziek en performance.

Drie dichters  – Eugenie Herlaar, Samuel Dumfries en Andries de Haan – hebben ieder een gedicht geschreven speciaal voor deze tentoonstelling. Het kan dan ook niet anders dat de titels van deze gedichten; “Land aan zee,” “Maassluis” en “Weka m’kono (Hand in Hand)” goed aansluiten bij het onderwerp van de tentoonstelling. Een aantal kunstenaars heeft zich laten inspireren door een van de gedichten en hierbij een kunstwerk gemaakt. De dichters zijn door Museum Maassluis uitgenodigd om tijdens de opening van de tentoonstelling hun gedichten voor te dragen. Samuel Dumfries laat zich tijdens het voordragen begeleiden door djembé en dans.

Ook is er een speciaal project voor kinderen wereldwijd opgezet door World Art Games. Ook het Lentiz uit Maassluis doet hier aan mee.  Kinderen van over de hele wereld maken tekeningen binnen het thema “Reis”, en deze tekeningen reizen dan ook van land naar land om tentoongesteld te worden. Het doel van dit project is om kinderen kennis te laten maken met kunst, en tolerantie en acceptatie te krijgen voor de diversiteit en verschillen binnen culturen.

Alles bij elkaar is het een fantastische mogelijkheid om een start te maken met het verder professionaliseren van de World Art Games Nederland (WAG NL).
Deze bijzondere tentoonstelling is te zien in Museum Maassluis van 13 juli a.s. tot en met  13  oktober 2019

OPENING zaterdag 13 juli om 11.00 uur (inloop om 10.30 uur)
Je wordt van harte uitgenodigd om bij de opening op 13 juli 2019 in het Museum Maassluis aanwezig te zijn.
Locatie: Museum Maassluis, Zuiddijk 16,  3143 AS Maassluis
Openingstijden museum: dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur

CONTACT MUSEUM: Caroline Schillemans, educatie@museummaassluis.nl – 010-5913813

CONTACT PERSOON WAGNL: Bikkel Artist, WAG NL president. 06-51150346. bikkelartist@outlook.com

Website WAG NL over tentoonstelling Museum Maassluis

WAG NL in MUSEUM MAASSLUIS 2019

 

www.museummaassluis.nl;  www.wagnetherlands.orgwww.wagames.org;

 

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online