Week van de Cultuur levert

Week van de Cultuur levert

‘warme’ ontmoetingen

De Week van de Cultuur in Maassluis is op zaterdag 29 juni afgesloten met een spetterend CultuurGala. Met als klap op de vuurpijl een swingend optreden van Leona Philippo, zij kreeg met haar optreden het publiek uit de stoelen en aan het dansen. Het talent maar vooral het plezier van zang, muziek, dans en andere kunstvormen was duidelijk zichtbaar en voelbaar de hele avond. Iets om trots op te zijn in Maassluis.

Een Week vol Cultuur

De hele week waren er succesvolle onverwachte ontmoetingen. Alle veertien de huiskameroptredens werden goed bezocht met mooie optredens door mensen uit Maassluis en omstreken. Het sociale aspect van deze huiskameroptredens is ook groot. Bijpraten met buren en vrienden maar ook het kennismaken met nieuwe mensen; het gebeurt allemaal bij zo’n optreden. Ook de ‘tribute-avond’ in het teken van de oude discotheek Downtown georganiseerd door Grandcafé De Waker en de Historische Vereniging was goed bezocht. Er werd enthousiast meegezongen bij de Mama Mia Sing-a-long in Theater Koningshof en de open dagen van Muziek@Maassluis en het Jeugdtheaterhuis hadden ondanks het warme weer, een hele stroom kinderen over de vloer.

Bijzondere ontmoetingen waren er ook bij de Classic Experience voor basisschoolleerlingen. Voor het tweede jaar op rij hebben bijna 400 kinderen kennis kunnen maken met ‘klassieke instrumenten’ zoals het kerkorgel, klarinet en hoorn. Vele blije en enthousiaste kinderen tot gevolg.

Culturele Prijzen

Er werden in de Week van de Cultuur ook weer wedstrijden gehouden. De bibliotheek Maassluis organiseerde een schrijfwedstrijd met een hele serie inzendingen met mooie verhalen. De winnares was volgens de jury Irma Moekestorm met haar verhaal ‘face-to-face’. Ank Schonenberg en Carla Brouwer wonnen een tweede en derde prijs.

De fotowedstrijd werd dit jaar wederom gewonnen door Evert Duin met een mooie foto waarin de mooie panden van het stadshart van Maassluis weerspiegelen in het metaal van een tuba. De tweede prijs was voor Igor Tolokonski en de derde prijs voor Aad Tinnenbroek.

De Culturele Raad Maassluis reikt ieder jaar prijzen uit voor bijzondere prestaties om daarmee kunst en cultuur een stimulans te geven. Heel bijzonder waren twee nominaties voor de Culturele Jongerenprijzen Maassluis (een stimulans voor jong talent). Het Vlog-team van E25 kreeg een Jongerenprijs voor de minidocumentaire over migranten in Maassluis die op het filmfestival van Maassluis vertoond zal worden. De elfjarige Rosemarie Voogt kreeg een Jongerenprijs vanwege haar succesvolle rollen in de musicals ‘Ciske de Rat’ en ‘Annie M.g. Schmidt’; een heus talent dat aan de weg timmert. De Culturele Prijs Maassluis werd uitgereikt aan de Stichting De Maassluise Muziekweek die dit jaar voor de zestigste keer het ‘Jong Talent Concours’ organiseerde. Een landelijk bekende wedstrijd waar talenten in de klassieke muziek uit het hele land aan meedoen. Een unieke activiteit in Maassluis.

Een week om op terug te kijken en weer op voort te bouwen. Cultuur is er namelijk voor iedereen!

———————————————-

Foto’s

. Culturele Prijs Maassluis voor Stichting Maassluise Muziekweek

. Culturele Jongerenprijs o.a. voor Rosemarie Voogt

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl