Online informatiesessie over WBTR voor verenigingen en stichtingen

Online informatiesessie over WBTR voor verenigingen en stichtingen

Alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli voldoen aan de nieuwe wet WBTR, de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen? Wat houdt deze wet in en hoe kun je eraan voldoen? In een online informatiesessie op woensdag 21 april, georganiseerd door de vrijwilligerssteunpunten van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, wordt alles uitgelegd.

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om de kwaliteit van besturen te verbeteren en wanbestuur, zoals onverantwoordelijk financieel beheer en misbruik van de positie, te voorkomen. Vanaf 1 juli gaat deze nieuwe wet in en alle verenigingen en stichtingen, groot of klein, moeten dan aan de wet voldoen.

Om verenigingen en stichtingen voor te bereiden op deze wet, organiseren de vrijwilligerssteunpunten van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een online informatiesessie. Lars Hooning, expert op het gebied van wet- en regelgeving voor besturen van stichtingen en verenigingen, geeft in deze sessie een toelichting op de WBTR. Bovendien wordt uitgelegd welke stappen er gezet moeten worden om te voldoen aan de wet.  

Online informatiesessie WBTR
Woensdag 21 april, 19.00-20.30
Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl