Orgelconcert door André Knevel

Orgelconcert door André Knevel

Woensdag 14 augustus 2019, m.m.v. Carina Bossenbroek (panfluit) , Immanuelkerk

André Knevel is geboren in Bussum. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M.van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. Andre Knevel gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de St. Eustache, Sacre-Coeur en de Kathedraal in Sens.

In 1975 emigreerde Andre Knevel naar Canada, waar hij in St. Catharines Ontario, zijn onderkomen heeft. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. Andre Knevel heeft zijn orgelstudie afgerond door het behalen van orgeldiploma B. Zijn leraar was Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto. Andre Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika en Europa (Tsjechië, Roemenië, Polen en Finland) en Rusland. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 orgelconcerten. Andre heeft inmiddels een grote getale Cd’s op zijn naam staan.

Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek, maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot lof en eer van God.

Carina Bossenbroek (1993) begon op 9-jarige leeftijd met panfluitlessen nadat zij haar AMV-diploma op de muziekschool had behaald. Ze begon haar lessen bij Gerard Rijken van Olst, Gerlinda van den Berg en op 13-jarige leeftijd begon ze met privélessen bij de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta.

In 2010 heeft Carina meegedaan met het jong Interclassic concours, en won ze dit concours in haar categorie. Naar aanleiding hiervan is haar debuutalbum “Sensation” verschenen.

In de zomer van 2012 heeft zij tijdens een panfluitfestival een masterclass gevolgd bij de wereldberoemde Roemeense panfluitist Gheorghe Zamfir. Ook kreeg zij tijdens dit panfluitfestival lessen van Radu Nechifor.

In 2017 en 2018 werd Carina uitgenodigd om op te treden op het festival “The enchanting flute” in Tsjechië.

Carina verleent regelmatig haar medewerking aan concerten in combinatie met koren en diverse musici. Ook heeft zij aan verschillende cd-opnames haar medewerking verleend.

Carina heeft al verschillende concertreizen gemaakt waaronder naar Zuid Afrika, Normandië, Wenen en Praag. Momenteel volgt Carina nog regelmatig lessen bij Liselotte Rokyta.

Immanuëlkerk Lange Boonestraat 5 Maassluis 010 – 59 13 026

www.pknmaassluis.nl/immanuelkerk/orgelcommissie

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl