Prijzen fotowedstrijd ‘Natuur in en om Maassluis’ uitgereikt

Prijzen fotowedstrijd ‘Natuur in en om Maassluis’ uitgereikt

De winnaars van de fotowedstrijd ‘Natuur in en om Maassluis’, georganiseerd door de Culturele Raad Maassluis, hebben donderdagavond 8 juli hun prijzen uitgereikt gekregen in het stadhuis van Maassluis. Maar liefst 33 fotografen deden dit jaar mee aan de wedstrijd. Gezamenlijk stuurden zij 77 foto’s in.

De prijzen werden uitgereikt door cultuurwethouder Corine Bronsveld, jurylid Joop Vaissier en Mischa Koorneef, lid van de Culturele Raad Maassluis. ,,Geweldig om te zien dat er zoveel inzendingen waren van deelnemers die ieder op hun eigen manier Maassluis zo mooi in beeld hebben gebracht”, vertelt wethouder Bronsveld. ,,Het beoordelen ervan was echt genieten, vooral ook om dit samen te doen met mijn medejuryleden die er veel verstand van hebben.”

Publieksprijzen

Wethouder Corine Bronsveld maakte vervolgens de winnaars van de publieksprijzen bekend. Het publiek kwam tot het volgende oordeel:

  1. Evert Duin – Scholeksters boven ’t Scheur

Inmiddels is Evert Duin een vaste deelnemer van de fotowedstrijd. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar valt hij in de prijzen.

  1. Susanne van Buuren – Wilgenrijk

Susanne van Buuren is pas twee jaar woonachtig en Maassluis en dan met zo’n binnenkomer! Na de nodige uploadproblemen is ze toch blij dat ze heeft doorgezet.

  1. Susanne van Buuren – Voorjaar Weverskade

Tweemaal in de prijzen gevallen bij de publieksjury! Deze foto viel bij de vakjury net buiten de prijzen maar kreeg wel een eervolle vermelding.

Vakjury

De vakjury, bestaande uit wethouder Corine Bronsveld, fotograaf Edwin Sonneveld en kunstenaar Joop Vaissier, motiveerde haar uitspraak als volgt:

  1. Klazien Zomer – De zandwinning

Deze foto laat zien hoe nieuwe natuur een plek in de stad krijgt. Een mooie compositie en prachtig licht. Een verrassende blik op natuur vanuit de juiste hoek genomen. Het beeld heeft iets ‘ruws’, ongepolijst.

  1. Hans Roskam – Maassluis-Oost

Hans Roskam kon zelf niet bij de uitreiking aanwezig zijn. Daarom neemt Cynthia Dobbe de prijs in ontvangst. Over de foto: De sfeer en het licht doet denken aan oudhollandse meesters. Natuur is meer dan alles wat in bloei staat. Dit winterse plaatje met tegelijk het groen van het gras. Het is een verhalende foto waarin je steeds meer gaat zien naarmate je langer kijkt.

  1. Annemiek Damsteeg – Bloesem met schommel

Een vrolijke foto. Het beeld straalt optimisme uit. De kleurbalans is heel mooi in de foto, ook technisch gezien. Het beeld een nieuw gebruik van natuur uit. Het is daarbij een persoonlijke foto. Het licht valt precies goed op het gezicht van het meisje dat je aankijkt. Daarbij krijg je een gevoel van contact.

Eervolle vermelding: Susanne van Buuren – Voorjaar Weverskade

De vakjury geeft deze foto een eervolle vermelding. De foto geeft een prachtig beeld, wat volgens de jury minder mooi is, is de ‘flare’. Dat breekt de foto en de compositie, terwijl de potentie heel hoog is.

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl