‘Kleigoed & Schilderwerk’ in het Douanehuisje

4 januari 2024

‘Kleigoed & Schilderwerk’ in het Douanehuisje

De expositie ‘Kleigoed & Schilderwerk’ is in de maand januari te bezoeken in het Douanehuisje in Maassluis. In deze tentoonstelling is het werk van Marja Tholenaars en Sonja Tuinman te zien.

Marja Tholenaars is keramiste. Bijna al haar werk ontstaat op de draaischijf. Meestal worden dat koppen, om uit te drinken, een plant of bloemen in te zetten of gewoon naar te kijken. De mens is haar grootste inspiratiebron.

Kunstenares Sonja Tuinman schildert met allerlei materialen. Van acryl, aquarel, bister, inkt tot gemengde technieken. Zij maakt kleurrijk werk. In haar kunstwerken komen vaak de onderwerpen natuur en landschap terug, maar ook de stad en de haven kunnen haar inspireren.

Openingstijden

De expositie van Marja Tholenaars en Sonja Tuinman is van zaterdag 6 tot en met zondag 28 januari gratis te bezoeken op alle zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of douanehuisje@crmmaassluis.nl.