Kantwerken

Qua-draad

December 2022

In de maand december exposeert Qua-draad haar kantwerken in het Douanehuisje. Qua-draad is een groep kantklossters die sinds 2015 bij elkaar komen met het doel om samen te werken en elkaar te inspireren betreffende kantkloswerk. Wij willen laten zien dat met de oude kantklostechnieken ook kantwerken gemaakt kunnen worden die in deze moderne tijd passen.

In de maand december exposeert Qua-draad haar kantwerken in het Douanehuisje. Qua-draad is een groep kantklossters die sinds 2015 bij elkaar komen met het doel om samen te werken en elkaar te inspireren betreffende kantkloswerk. Wij willen laten zien dat met de oude kantklostechnieken ook kantwerken gemaakt kunnen worden die in deze moderne tijd passen. Er wordt gezamenlijk een onderwerp bedacht en een ieder gaat dit op eigen wijze uitwerken. In het douanehuisje kunt u o.a.werken zien geïnspireerd op de onderwerpen rood, ijslolliestokjes en vreemde vogels. Er zal altijd iemand aanwezig zijn om te demonstreren hoe het kantklossen werkt.

Enkele dames van de groep Qua-draad komen uit onze omgeving Agnes Persoon- Maassluis, Kitty Zuidgeest- Naaldwijk, Marion de JongMaasdijk. Overige leden zijn: Ien Bulk, Anneke Doorenspleet, Maria Toet, Adrie Groenendijk.

De openingstijden van het Douanehuisje zijn: zaterdag en zondag 3 en 4, 10 en 11, 17 en 18 december en donderdag 29 en vrijdag 30 december van 14.00 – 17.00 uur. 24, 25, en 31 december gesloten.