Met andere ogen

Mona van Almenkerk

Januari 2023

In de maand januari 2023 exposeert Mona van Almenkerk met haar kunstzinnige portretten in het Douanehuisje Maassluis. Hier laat zij diverse portretten zien die gebaseerd zijn op mixed media & gemengde technieken. Bij genoeg animo worden er ook workshops gegeven.

Mona van Almenkerk is kunstenaar en kunstdocente en woont in ’s Gravenzande. Sinds maart jl heeft zij hier een groot atelier waar ze kunstzinnige lessen en activiteiten organiseert. Mona begeleid jong en oud op hun kunstzinnige- en creatieve reis. Zij is bekend met verschillende schildertechnieken waarbij het portret als een rode draad in haar eigen werk loopt. De afgelopen jaren is Mona afgestudeerd als coach in beeldtaal bij Opleiding Genezend Tekenen en als holistisch beeldend kunstenaar bij Vrije Academie ‘t Pad. Mona is continue bezig met het onderzoeken hoe techniek en haar eigen creatieve expressie samengebracht kunnen worden. Zij houdt van de klassieke kunst en experimenteert graag met diverse materialen waarbij zij o.a. collagetechniek, mono print en klassieke schildertechnieken gebruikt. “ Een techniek toepassen is interessant en leerzaam maar blij worden om je eigen expressie neer te kunnen zetten geeft mij een vrij en positief gevoel”. Zij vindt veel kunststromingen interessant maar haar grootste inspiratie is de kunststroming van de prerafaëlieten, de modieuze patronen van de kunstenaar Klimt, de natuur en spiritualiteit.

De openingstijden

De expositie van Mona van Almenkerk is gratis te bezoeken. Iedere zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur bent u van harte welkom. Extra dagen waarin Mona zelf aan het werk is te zien en mogelijk een workshop houdt zijn: maandag 9, 16 en 23 januari en woensdag 11, 18 en 25 januari van 10.00 –

16.00 uur. Voor verdere informatie over deze workshops, neem contact op met Mona van Almenkerk www.monartiste.nl of monavana@xs4all.nl. Natuurlijk is informatie over deze expositie ook op haar Facebookpagina en website te vinden.

Locatie: Douanehuisje Govert van Wijnkade 52 Maassluis.