Sieraden

Wilma van der Hoek

Februari 2023

In de maand februari exposeert Wilma van den Hoek in het douanehuisje. Na afronding van de opleiding aan de vakschool in Schoonhoven is Wilma als edelsmid haar atelier gestart aan de Watermolen 5 in Maassluis. Naast de sieraden die te zien zijn geweest bij verschillende exposities maakt ze veel persoonlijk werk in samenspraak met de klant.

Het werken met zilver, goud en edelstenen heeft iets magisch. Gedurende het proces smelt en vorm je kostbaarheden tot een sieraad. Een sieraad dat vervolgens gedragen wordt krijgt voor de eigenaar steeds meer betekenis. Deze betekenis zorgt ervoor dat sieraden meer waarde krijgen in het leven van mensen en veelvuldig een tweede leven krijgen. Dit komt in het werk van Wilma onder andere naar voren in de persoonlijke opdrachten.

De stijl is divers, voornamelijk abstract omdat herinnering zich vastklampen aan onnavolgbare details.

Het liefst laat Wilma de sieraden ontstaan aan de hand van haar gevoel bij een woord, beeld of gebeurtenis. Hierdoor groeien de sieraden op de werkbank. Soms zijn deze minimalistisch op andere momenten rijk gedecoreerd. Deze manier van werken geeft een enorm gevoel van vrijheid, deze vrijheid helpt om steeds opnieuw unieke sieraden te maken.

Wilma ontvangt u graag op alle zaterdagen en zondagen in februari van 14.00 tot 17.00 in het Douanehuisje. Het adres van het Douanehuisje is Govert van Wijnkade 52 te Maassluis.

Meer informatie of alvast een impressie van haar werk op www.wilmavandenhoek.nl