Wie verdient de Culturele (Jongeren)Prijs Maassluis?

16 april 2024

Wie verdient de Culturele (Jongeren)Prijs Maassluis?

De Culturele Raad Maassluis (CRM) zoekt kandidaten die in aanmerking komen voor de Culturele Prijs Maassluis (CPM) of de Culturele Jongerenprijs Maassluis (CJPM). Ken jij iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van kunst of cultuur? Meld deze kandidaat vóór maandag 13 mei aan!

Heb jij een tante die zich week in week uit inzet om Maassluis cultureel op de kaart te zetten? Of een vriend die achter de schermen zorgt voor een vlekkeloos verloop van evenementen? Misschien ken je een vereniging die onlangs cultureel erfgoed van Maassluis nieuw leven in heeft geblazen? Denk er dan aan diegene te nomineren voor de Culturele (Jongeren)Prijs Maassluis.

De Culturele Raad Maassluis geeft met deze culturele prijzen een blijk van waardering aan personen of instellingen voor opmerkelijke prestaties op cultureel gebied.

Criteria

Om in aanmerking te komen voor de Culturele Prijs Maassluis (CPM) of de Culturele Jongerenprijs Maassluis (CJPM) gelden de volgende criteria:

  • Het leveren van een bijzondere prestatie op regionaal, provinciaal, landelijk dan wel internationaal niveau op het gebied van kunst of cultuur.
  • Een langdurige of opvallende inzet of bijdrage aan de cultuur of cultuurhistorie, in het bijzonder die van Maassluis.
  • Een opmerkelijke erkenning van kunstenaars die bijvoorbeeld blijkt uit een nationale of internationale reeks van exposities, optredens of opdrachten of gewonnen prijzen.
  • Een in het oog springende prestatie in één van de vormen van kunst, zoals beeldende kunst, literatuur, kunsthistorie, dans, zang, muziek, toneel, film, fotografie etc.
  • Voor de CJPM geldt dat de kandidaat woonachtig moet zijn in Maassluis of een andere directe band met onze stad moet hebben en jonger dan 27 jaar dient te zijn in 2024.

Prijs

Wanneer er voldoende, geschikte kandidaten zijn, wordt de CPM en de CJPM tijdens de Cultuurparade van de Week van de Cultuur op zaterdag 15 juni uitgereikt. De CPM bestaat uit een oorkonde, waarop de motivatie staat vermeld, en een beeldje. De winnaar van de CJPM krijgt ook een oorkonde en een geldbedrag van €300,-. Dit bedrag is bedoeld om de prijswinnaar in staat te stellen een positieve stap te zetten in de verdere ontwikkeling van het talent van de winnaar.

Aanmelden

Ken je iemand die zeker in aanmerking moet komen voor één van deze prijzen? Stuur dan je aanbeveling met onderbouwing vóór maandag 13 mei 2024 naar de werkgroep Culturele Prijs Maassluis via secretaris@crmmaassluis.nl. Over de toekenning kan niet worden gecorrespondeerd.