Witte Kerkje: Straattaal en rappen

Witte Kerkje: Straattaal en rappen

Lezing donderdag 22 februari a.s. 

Straattaal en rappen – Van straathoek naar Facebook

Robby Roks is als universitair docent verbonden aan de sectie Criminologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft in het kader van zijn proefschrift etnografisch onderzoek gedaan naar de Haagse Crips, een Nederlandse ‘gang’ naar Amerikaans voorbeeld. Hij publiceerde over de Haagse Crips, het gebruik van social media in wetenschappelijk onderzoek en hiphop.

Digitalisering
De voortschrijdende digitalisering van het dagelijks leven heeft er in de leefwereld van jongeren ook voor gezorgd, dat elementen uit de straatcultuur zich niet langer beperken tot de straathoeken van de stedelijke context, maar zich ook manifesteren op social media als Twitter, Facebook en Instagram.
Dit blijft niet beperkt tot het gebruik van stijlpraktijken en symbolen uit de straatcultuur zoals een specifieke manier van kleding, muziekvoorkeuren en straattaal. Op social media zien we ook allerlei strafbare en afwijkende gedragingen de revue passeren.

Rapperformatie WatWatIs
In een tijd waar lyrics steeds minder inhoud lijken te bevatten, is het verfrissend om jonge artiesten met een boodschap te horen. De Rotterdamse rapformatie WatWatIs, voldoet aan dit profiel. De groep heeft een dermate veelzijdige sound dat ze mee kunnen draaien met ‘conscious’ rappers, maar ook met de trappers. De boys hebben samen al vijf projecten gedropt en veel visuals naar buiten gebracht. Hun debuutalbum “Het is Tijd Nu”  verscheen in februari 2017.

Uitspraak: “We horen bij de weinigen die de ‘knowledge’ en ‘consciousness’ promoten, als je kijkt naar de generatie van nu.”

De lezing wordt gehouden in Het Witte Kerkje, Constantijn Huygensstraat 1 te Maassluis,  De zaal is open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur (www.wittekerkjemaassluis.nl).
De toegang is gratis en een kopje koffie of thee wordt u aangeboden.

                                      

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online