Theater Koningshof Oeloek – Droeftoeters

Theater Koningshof Oeloek – Droeftoeters

Woensdag 16 mei, Aanvang 20.15 uur

De voorstellingen van Oeloek barsten letterlijk van de energie: een hilarische achtbaan van muzikaal geweld, krankzinnige dialogen en visueel spektakel. Je valt van de ene verbazing in de andere en je staat altijd op het verkeerde been. De idiote figuren vliegen je om de oren en je vraagt je af: hoe krijgen ze het verzonnen? De vorige drie cabaretvoorstellingen van Oeloek werden door pers en publiek bejubeld. En niet zonder reden. Het cabaret van Oeloek is niet alleen hilarisch maar ook volstrekt uniek.

Dit seizoen komt Oeloek met ‘Droeftoeters’. Een voorstelling vol met zelfverklaarde winnaars en kampioenen. Van een doodsbange geestuitdrijver tot een eenbenige tapdanser, en van een stokdove pianostemmer tot een aan sigaretten verslaafde gezondheidsgoeroe: allemaal zien ze zichzelf als het allerbeste dat de wereld is overkomen. Droeftoeters is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. We laten ze nog één keer hoog van de toren blazen, voordat ze naar beneden struikelen.

Over Oeloek
‘Van absurd naar schrijnend en van keihard en grof naar liefdevol, Tragikomedie van de bovenste plank’ – Trouw

‘Ontroering, plaatsvervangende schaamte, verbijstering, een schaterlach en op de beste momenten allemaal tegelijk’ – Parool

‘Energieke voorstelling met sterkte teksten’ – Theaterkrant 

‘Wat een energie en originaliteit!’ – Jochem Myjer

 

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online