Douanehuisje februari: Nachtgolven

Douanehuisje februari: Nachtgolven

Tijdens de maand februari exposeren de kunstenaars Hedwig Smulders en Nicole Verhalle in het Douanehuisje te Maassluis.

Beide kunstenaars hebben zich laten inspireren door de literatuur. (literatuur als geestverruimend middel). De titel van de expositie Nachtgolven (Golfes d’ombres) is ontleend aan het gedicht Voyelles van Arthur Rimbaud (1854-1891). In dit gedicht worden de vocalen geboren. Deze dichtvorm met hallucinatoire beeldtaal raakt aan de schilderkunst.

Geïnspireerd door de poëzie van Arthur Rimbaud heeft kunstenaar Hedwig Smulders een nieuwe serie sculpturen en tekeningen gemaakt. De welvingen in haar sculpturen doen denken aan gestolde golven. Beweging en ritme vormen terugkerende thema’s in haar werk.

Nicole Verhalle laat begrippen als ‘nachtgolven’en ‘ritmes’, zoals het rollen van de zee naar het land, het aanzwellen, deinen, wakkeren, klieven, barken, hellen, kolken, en suizend aanspoelen, op haar inwerken. Ze laat de woorden leven, doorleven, net zolang tot het verinnerlijkt is. Dan maakt ze haar eigen verf, zoekt met de pure pigmenten kleuren die sferen vertolken. De verstilling van de plek aan het weidse water helpt hierbij. Wat er ontstaat is een schilderij dat leest als een gedicht.


Morgen eten we oesters: Nicole Verhalle

In het Douanehuisje op het havenhoofd aan de Govert van Wijnkade zijn tekeningen en sculpturen van Hedwig Smulders en eitemperaschilderijen op linnendoek van Nicole Verhalle te bezichtigen. Bezoekers kunnen daar iedere zaterdag en zondag van februari terecht tussen 14.00 en 17.00 uur. Daarbuiten op afspraak: 06 21173981.

Zie ook: www.nicoleverhalle.nl, www.hedwigsmulders.nl en www.crmmaassluis.nl

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.

Foto in de banner: werk van Hedwig Smulders.

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online